divendres, 28 de setembre del 2007

dones

Ahir vaig assistir a un sopar de dones de Granollers. Dones que he conegut gràcies a la Maternitat d'Elna, on una història de dones ens va captivar a totes.
Amb elles he compartit un espai d'enriquiment col.lectiu gràcies al debat i a la reflexió conjunta.
Són dones que no es deixen regatejar el respecte i el seu espai vital. I quan dic regatejar vull dir que no cedeixen al : ...hem d'entendre, hem de perdonar, hem d'oblidar, hem de cedir....amb la parella, a casa, a la feina, amb els fills.
Són dones fortes perquè saben fer valer la força dels seus criteris, que es belluguen per tal de fer trontollar tot allò que ens oprimeix, per canviar una mica el mon.
I podria dir el mateix de les dones de Mataró d'en Pla d'en Boet, de Rocafonda, de l'UAB, d'Igualada, de Cerdanyola, de Llinars, de Cardedeu, de Bigues...i la Joana Torres i les seves amigues blogaires..i la Txaro del Pais basc, i la Montse que està lluitant per sortir endavant a l'UVI del Clínic, i la meva filla Joana...i de tantes més.
A totes, gràcies.
Per a vosaltres el millor poema:

A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida . I el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel.
(Maria Mercè Marçal)

Assumpta