dijous, 29 de novembre del 2007

iniciativa popular: una placa commemorativa pel President Companys


Aquests darrers dies, en motiu de les presentacions del meu llibre "El Setè Camió", surt el tema de trepitjar territori per seguir la pista del darrer camió. Tothom li ve molt de gust pujar fins a la Vajol per conèixer de prop l'escenari dels fets. Un d'aquests recorreguts del camió, coincideix amb el mateix corriol per on va passar a l'exili el nostre President Lluís Companys, el Coll de Llí.
Durant la presentació explico les sensacions que tens quan trepitjes el mateix corriol del President, i aprofito per reivindicar una placa commemorativa del seu pas per aquell indret perdut per la muntanya.
L'Administració no ha estat sensible per reparar aquest buit, i de manera espontànea, en la llibreria l'Illa de Mollet, uns quants assistents van emprendre l'iniciativa de fer una placa des de la societat civil i portar-la al Coll de Lli.
El dia pensat és el 3 de febrer del 2008, diumenge, data molt propera a aquell 5 de febrer del 1939.
Posteriorment, altres persones d'altres presentacions, de Granollers, d'Igualada, de les Franqueses, etc... s'han sumat a aquesta iniciativa.
Per tant, per tothom que vulgui venir, farem una sortida a la Vajol i pujarem fins al Coll de Llí per portar aquesta placa commemorativa pel President de la Generalitat, Lluís Companys, de camí a l'exili.
Ja us podeu apuntar.