dimecres, 21 de novembre del 2007

Lectures recomanables...o no


Tinc que confessar un vici o mania no massa ortodoxa en quan als llibres pendent de llegir. En començo tres-quatre al mateix temps i cada vespre quan arribo agafo aquell que el meu estat d'ànim em predisposa.
Tenia damunt la tauleta de nit "el Celler" d'en Gordon, que poc a poc ha acabat al fons de la pila. Ho sento pels admiradors d'en Gordon però la seva lectura previsible i plana em feia tancar els ulls...i segons quines hores és fàcil caure en braços de Morfeo.
Amb un punt de llibre en la pàg. 94 del "Celler" vaig encetar "El Testament de Moises". Potser més endavant agafa volada però de moment també l'he deixat, aquest a la pàg. 82 amb poques perspectives.
Abans d'aquests dos, ja tenia començat "idealistes sota les bales" un assaig esplèndid de Preston sobre la Guerra Civil, però són d'aquells llibres per anar fent camí, a estones lliures.
De "la Lladre de llibres" només he llegit 20 pàgines, suficients, per decidir donar-li un altre tractament i trobar un espai per llegir més qualitatiu que l'hora abans d'anar a dormir. De moment m'espera per alguna tarda de diumenge.
"Hòbbit" i "l'Elegància de l'eriçó" estan demanats a la meva llibreria habitual, i segurament quedaran per llegir en aquell pont de la Puríssima Constitució.
"La vida ante si" ha estat un regal i encara no se si estarà a l'alçada de les circumstàncies. De moment resta tancat.
"La carretera", he provat un tastet. Bo però dens. Per continuar necessito tenir l'esperit més alleugerit.
"El falcó del comte", el qual ha entusiasmat a dues llibreteres, de Llegim i l'Espolsada llibres. Ahir el vaig començar i és just el terme mig que buscava. Ben narrat, amb riquesa de vocabulari i rigorós¡¡¡ que avui en dia fer novela històrica no vol dir que puguis reinventar la Història.
Veurem si continua en línia ascendent com fins ara.
I entremig, mentre treballo, estic llegint les biografies de Himmler, lloctinent de Hitler doncs ja he començat el meu nou treball de recerca: Els nazis a Montserrat.
Perquè va venir Himmler, cap de les SS, a la muntanya de Montserrat l'any 1940?
Rico i Miralles han fet dues novel.les del tema, però malgrat novelar no han pogut donar un bon final.
Intentarem trobar la resposta.