dissabte, 2 de febrer del 2008

demà, dia 3, tots al Coll de Lli


Malgrat els carnavals, demà, per qui vulgui, hi ha la convocatòria per trobar-nos al Coll de Lli, municipi de la Vajol (Alt Empordà)per commemorar el pas a l'exili de molts catalans, forçats a marxar del seu país pel dictador, que volia exterminar a tots els que no pensaven com ell.
Els hi anava la vida, i van deixar enrera casa, famil.lia, amics...enfilant el camí cap a França buidant una mica més l'equipatge a cada revolt, arribant a la frontera amb la maleta buida, com les seves vides.
Entre ells, hi anava el President Companys, que només tornaria al seu país per ser brutalment executat.
Per tot plegat, volem anar al Coll de Llí, un corriol fronterer per on van passar justament el President Companys, i fer un homenatge a tots ells, un altre mes de febrer commemorant la retirada.
No és un acte oficial sinò fruit de la convocatòria de la societat civil, amatent amb la seva història.
Qui vulgui, pot portar unes flors, un poema per llegir, un instrument per deixar unes notes al vent...
Demà, a les 11 h. sortida a peu des del parking del Restaurant Manrella de la Vajol (Km. 2,5 de la carretera que porta al monument d'en Companys) pel corriol del Coll de Lli fins la fita fronterera.
Son 20-30 minuts de suau pendent fins arribar a França.
Allí farem els parlaments i ofrenes per començar després la tornada als cotxes.
Qui vulgui dinar de forquilla ho pot fer-ho en el restaurant, i qui vulgui portar carmanyola, es pot fer l'àpat en el mateix Coll de Lli.

...l'esperit català no mor mai, sempre reneix de les seves cendres davant la sorpresa dels seus botxins.
Francesc Pujols