diumenge, 8 de juny del 2008

66 Elnes al Parc de la Ciutadella

la més petita de les Elnes d'avui a l'espera de la fotografia oficial de totes les Elnes. (fotografia cedida per la bona amiga Isabel)

Es fa difícil poder fer la crònica objectiva de la trobada d'Elnes d'aquest matí quan els sentiments i les emocions encara no s'han asserenat.
66 Elnes de 75, més 4 Elnes que no han pogut venir físicament però que estaven també amb nosaltres. Són l'Elna d'Estocolm, la d'Alcarràs, la de Madrid, una petita Elna que avui batejaven, i una embarassada molt embarassada que porta a dins seu una petita Elna i que ha preferit gaudir de la trobada des de la distància.
Per tant, realment podem comptar 71 Elnes sumades a la gran festa de la Maternitat d'Elna.
Com deia avui un periodista sorprès per la força d'aquesta trobada: ...això és un fenòmen social molt potent.
Manuel Huerga i Lluis Arcarazo, director i guionista de la futura película "Les Mares D'Elna", també estaven entre les petites Elnes, encara que d' incognita, però atents a aquest flux de sentiments. Segurament que de l'experiència viscuda en pròpia pell sumaran nous inputs que aportaran al seu projecte cinematogràfic.
El mateix Huerga amb la càmera a l'espatlla, ha gravat totes les Elnes que anaven arribant...amb uns ulls com taronges perquè intuïen que elles eren les protagonistes.
Glòria Gasch i Neus Chordà de l'editorial Ara Llibres, també s'han afegit a la festa, constatant una vegada més que el llibre "la Maternitat d'Elna" és molt més que un producte editorial. A elles, un especial agraïment per secundar la meva iniciativa.
No voldria passar per alt la feina i dedicació de Maria Jesús Bono i el seu equip, que des del Govern de la Generalitat han sabut estar a l'alçada de la voluntat popular.
Però qui avui mereix sortir en negreta per la seva generositat és l'alcalde d'Elna en Nicolas Garcia. que ha convidat a totes les Elnes i familiars a la seva ciutat, Elna.
De ben segur que d'aquesta iniciativa s'apuntarà molta gent, i que en els propers dies informarem d'una data consensuada per poder dur a terme la visita.
Si la convocatòria d'avui ha estat un èxit, en bona part és gràcies als mitjans de comunicació, que amb noms propis com Toni Espinosa, Albert Cuesta, Victor Correal, Màrius Serra, Isabel Clara Simó, Antoni Bassas, Xavier Solà i Adrià Bas en els seus respectius programes i columnes, han fet d'altaveu perquè la festa fos complerta. A tots ells, moltes gràcies.
Em deixo pel final a totes els pares i mares de les petites Elnes, en especial als que han vingut de molt lluny i a les dues embarassades que porten a dins seu la llavor del futur, perquè han entès el missatge que hi ha entre línies en aquesta història.
Avui no ha estat un dia qualsevol, i no hauria de ser un dia i prou on la solidaritat i la generositat s'ha palpat en la trobada.
Les petites Elnes es mereixen un futur millor que el nostre present, i si expliquem... si som capaços d'explicar aquest cant a la vida de manera que elles ho entenguin, apropant-nos a la coherència i als valors d'Elisabet Eidenbenz, segur que aconseguiran crear un mon més digne.
A tots, moltes, moltes gràcies.