divendres, 13 de juny del 2008

divendres dia 13 de juny, a les 22,50h en el canal 33 "El Llegat de la Maternitat d'Elna"


Avui cal estar atents perquè a les 22,50 h. pel 33 passen el documental sobre Elisabeth Eidenbenz "El Llegat de la Maternitat d'Elna".
És una bona oportunitat per deixar entrar a casa nostra els valors d'aquesta gran dona, que avui compleix 95 anys.
Des de la distància, FELICITATS ELISABETH ¡¡

El reportatge no és convencional perquè no explica la història que ja sabem i prou, sinó que va més enllà de les imatges.
És una mirada al passat, des del present, i amb perspectiva de futur.

S'ha fet amb moltes complicitats i carinyo per part de tots els components del projecte. Des d'en Toni Espinosa, alma mater, que ha recorregut mig mon per cercar aquell testimoni per petit que sigui.
l'Albert Serradó, director de fotografia esperant sempre aquella hora del dia... amb aquella llum especial...per captar una imatge precisa.
En Roger Comella ha posat en ordre les imatges perquè ens emocionem, enfilades amb el fil de la música de Marc Durandeau.

Amb la feina de tots plegats coneixereu les mares d'Elna, la mateixa Elisabeth quan treballa a l'ordinador, els nens d'avui que escolten la història d'un ahir...i un munt d'imatges bellissimes amb una música que ens transporta dins el túnel del temps i ens col.loca dins les velles fotografies en blanc i negre, esgrogueides ... com si fossim uns protagonistes més de la Maternitat d'Elna.
Perquè de fet ja som protagonistes, doncs ens hem emocionat i aplegat entorn aquesta història recollint l'herència dels seus valors intemporals.
Per això la importància del títol: "El Llegat de la Maternitat d'Elna"
Voleu més llegat que les 66 Elnes del passat diumenge al Parc de la Ciutadella?

Al final del documental, TV3 obre un xat al voltant de la mitja nit.
Jo hi seré per contestar preguntes i compartir sentiments i emocions.
Em voleu acompanyar?