dilluns, 26 d’octubre del 2009

presentacions de Contrabandistes de la Llibertat



Aquesta setmana comencem les presentacions del nou llibre Contrabandistes de la Llibertat. encetant ja la 2ª edició del llibre.
Hi ha interés en llegir-lo i això és nota a les llibreries que esgoten ràpid els exemplars demanats. Ho cel.lebrem!!!
Tornant a les presentacions, la primera serà a Santa Coloma de Gramanet a l'auditori del museu Torre Balldovina, a les 17h.
Però a la comarca, l'estrena es farà a Les Franqueses, a la llibreria l'Espolsada, i de la quan aprofito el seu targetó per il.lustrar aquest post.
Voldria remarcar la feina feta de la llibreria l'Espolsada i la seva ànima, la Fe, una persona incansable que va apostar en el seu dia per obrir una llibreria en temps de crisi i que aguanta perquè creu que un país necessita la seva cultura per continuar existint.
Ella ha organitzat presentacions amb autors de primera línia com Isabel Clara Simó, Màrius Serra, etc...
Per a mi, presentar el meu llibre allà, és un privilegi i un gust perquè estaré envoltada d'amics.
El llibre Contrabandistes de la Llibertat és molt especial, potser el que més he treballat a fons la memòria oral dels testimonis, arribant fins a la part més íntima dels seus records, per donar el toc just d'humanitat a les contradiccions que comporten les guerres.
Només un tastet del llibre perquè entengueu el que vull dir. El fragment forma part del meu epíleg:
...de Josep Alcoverro he après que el més difícil de superar no ho tenim al davant, com si fos un obstacle a saltar, sinó que sovint ho tenim dins nostre. Ell ha hagut d'aprendre a conviure amb uns records que han estat el llast de la seva vida. La seva primera frase quan el vaig entrevistar, sabent que era un fugitiu dels nazis que va creuar el Pirineu quan encara era un nen, va ser. ...el meu camí no va ser de llibertat, com vostè diu... sinó un camí sense retorn...