divendres, 12 de febrer del 2010

Glòria Figuerola


Avui es representa l'obra teatral La Maternitat d'Elna a Mataró. Era una activitat cultural reivindicada per molts mataronins que veien com la companyia anava fent gira per tot Catalunya sense passar per Mataró.
No cal dir que la nostra ciutat està molt vinculada amb aquesta història. Primer amb els Marxaires de Mataró, que impulsats per Miquel Torner van saber abans que jo, el miracle d'Elna. Després vindria la meva investigació i el llibre.
Mentrestant anaven sortint protagonistes dels fets històrics, com els propis nens nascuts a Elna, que anaven recuperant el seu passat silenciat per una dictadura. Un d'aquests nens, l'Antoni Pou, viu a Mataró, i per tant, també ens representa dins aquesta història.
Finalment vindria la versió teatral de la companyia Projecte Galilei, tot un tresor escènic.
Però voldria acabar el post parlant d'una persona que ha treballat de manera anònima, callada, perquè l'obra es representi a Mataró. És la Glòria Figuerola.
Ahir al vespre vam estar plegades a la Televisió de Mataró. Estava nerviosa però feliç!
Poques vegades he trobat persones tan entusiastes de la vida com ella. Mai es rendeix, sempre amb aquell somriure als llavis...
Si en el món hi haguessin més Glòries Figueroles aniríem molt millor, us ho puc ben assegurar.
Avui, quan s'abaixi el teló a la Sala Cabanyes de Mataró, pocs recordaran la seva feina discreta. Però això des del meu blog vull fer públic la seva vàlua, i que confirma una vegada més com la dona és el puntal d'una societat.
una abraçada ben forta Glòria!!!