dijous, 18 de novembre del 2010

4ªtrobada d'elnes: diumenge, 22 de maig de 2011


Fa uns dies, el batlle d'Elne, Nicolas García, en va anunciar que ja teníem data per la 4ª trobada de nenes amb el nom d'Elna.
Encara falta temps, però davant de les nombroses vegades que pares i mares d'Elnes m'ho demanen, perquè no volen faltar a la cita, doncs he pensat en fer aquest post.
Ho anirem recordant. Amb tot, ja podeu posar en vermell a la vostra agenda el dia 22 de maig de l'any vinent.
Segurament serà als jardins de la Maternitat d'Elna, però tots els detalls ja els anunciarem més endavant.
Hi esteu tots convidats!!!

També volia aprofitar el post per agrair públicament tota la tasca que està fent el batlle d'Elne, en Nicolas García.
D'ell va néixer la història l'any 2002, quan un nen jueu nascut a la maternitat, en Guy, va anar-lo a veure perquè volia trobar a l'Elisabeth, l'heroïna que li havia salvat la vida l'any 1943 quan la Gestapo buscava la seva família per a matar-los.
Juntament amb el Sr. Charpentier, l'antic propietari del casalot, van començar a buscar per mig món a l'Elisabeth, fins que la van trobar viva a Viena!
Sense aquesta etapa prèvia, treballada, del batlle Nicolas Garcia, la història de la Maternitat d'Elna, segurament encara estaria en l'oblit, i tots ens haguéssim perdut aquest petit miracle que ens uneix.
El batlle, va continuar treballant per la història, i no va parar fins que va aconseguir comprar l'edifici de la maternitat per fer-ne un lloc d'acollida pels desvalguts, tal i com va fer 71 anys abans l'Elisabeth Eidenbenz.
De moment, només és un projecte doncs calen diners per executar-lo. Però l'edifici ja és de titularitat municipal.
Nosaltres podem col.laborar, podem sumar, encara que només sigui escampant la veu que la Maternitat d'Elna es pot visitar, i amb les petites aportacions de les visites ajudem a mantenir viu el projecte.
Però potser això és una gota d'aigua dins un mar per tot el que és necessita...per això algunes persones anònimes i jo mateixa estem intentant fer alguna cosa més, una moguda que vingui de la societat civil, intentant emular l'esperit de l'Elisabeth Eidenbenz: ...si un vol una cosa, només cal caminar amb fermesa i quan et gires veuràs que hi ha gent al teu costat que camina amb tu. Així de senzill... diu ella.
Doncs això, a veure si per la 4ª trobada podem fer-ne alguna de grossa per ajudar al batlle d'Elne en el seu projecte.
Ja hi ha vàries idees endegades, com per exemple organitzar un concert amb músics de casa nostra, com els Pets, Manel, etc. i la recaptació de les entrades en benefici de la Maternitat d'Elna.
O un partit de futbol amb veterans del Barça i algun jugador de l'actual plantilla donant suport.
El més calent però està a l'aigüera, només són idees tot just encetades, parlades tímidament aquí i allà, però que la primera resposta a tot ha estat molt positiva.
Ara només falta que sumem entre tots.
que us sembla?
us apunteu a sumar?
Esperem comentaris, idees, voluntaris...
Som-hi!!