dimecres, 9 de març del 2011

dia de la dona treballadora


Ahir era el dia de la dona treballadora, i m'hauria agradat fer un post...peró vaig arribar a casa passades les 12 de la nit, i el dia 8 ja havia vençut.

Peró ara vull recuperar la diada, encara que tard, i reivindicar la feina de les dones.
Ahir em tocava parlar justament d'una dona excepcional, l'Elisabeth Eidenbenz, l'alma mater de la Maternitat d'Elna.
Pel matí en 2 IES, a la tarda a l'Escola d'Adults de la Llagosta (103 assistents!!) i al vespre a Collbató, on s'innaugurava l'exposició sobre La Maternitat d'Elna.
Tot plegat, un dia de treball intens, i amb l'espatlla immovilitzada i el braç dins el cabestrell (espero que el meu traumatòleg de l'Hospital de Mataró no llegeixi el blog...) i en tren...

Fet i fet, tornava a casa molt tard, i mentre esperava un tren que mai arribava a l'estació de Martorell, amb el so del partit del Barça-Arsenal de fons (amb la llotja plena de dones...), pensava amb les altres dones, les dels fogons i les criatures, i les de la fàbrica, com diria el poeta Martí i Pol... i també vaig pensar amb l'Elisabeth Eidenbenz.

Per a ella és el meu particular homenatge en un dia com ahir, per tot el que va fer i també perquè ella és la punta d'un iceberg de moltes altres dones anónimes que també mereixerien el nostre reconeixement.
Per a totes elles, crits i amunt!!!