divendres, 22 d’abril del 2011

Sant Jordi 2011





Ja fa dies que estic anant amunt i avall signant llibres, perquè aquest any Sant Jordi és tota la setmana.
Però avui tenia una cita important a Les Garrigues, que era presentar el nou llibre PA, CROSTA I MOLLA.
És un recull de 13 vides de padrines que van viure la Guerra civil amb mirada de dona, sempre arran de terra, a la rereguarda, entomant les bombes que plovien del cel.
La presentació s'ha fet a l'ESPAI MACIÀ de Les Borges Blanques, enmig de molta expectació i acompanyada de dues padrines, la Leonor de Castelldans i la Maria de Cervià.
També ha vingut l'Alexandra, una noia de 17 anys, estudiant de l'IES de Les Borges, que sempre m'ha acompanyat en aquest exercici de recollida de memòria oral.
Per tant, PA, CROSTA I MOLLA, és un llibre que mira al passat, des del present però amb una clara intenció de traspassar-lo a les noves generacins de la ma de l'Alexandra, que és qui clou el llibre. Ella ha escrit el darrer capítol amb les seves valoracions personals.
Pel pròleg hem gaudit d'un privilegi, doncs el signa l'Isabel-Clara Simó. I l'epíleg és del millor historiador de la comarca, en Josep Rubió i Sobrepere.
Més no es pot demanar!

El primer dia ja s'han acabat tots els exemplars a Les Borges Blanques, però demà, dia 23, continuarem presentant-lo a les 11h. al municipi de Fulleda, i a les 12,30h. a Tarrés. I diumenge, dia 24, a les 12,30h. a Cervià de les Garrigues.

Us deixo unes fotografies de l'acte d'avui i de la portada del llibre, que ben aviat arribarà a totes les llibreries de Catalunya.

I perquè el dia de Sant Jordi sigui complert, demà, venint de Les Garrigues, em toca signar a Barcelona.
- 17h a la llibreria Bertrand
- 18h al Corte Ingles Diagonal
- 19h a la llibreria Catalonia

Ufff....però també quina il.lusió!!
Us espero