dilluns, 10 de setembre del 2012

Avui, la Marxa de les Torxes. I demà el gran dia

Avui tinc un rau-rau a l'estomac, com si tingués papallones a dins. I són els nervis perquè estem a punt de culminar una fita històrica, i creieu-me que d'això hi entenc una mica.
Demà és el gran dia, i no podem fallar.
TOTS A LA MANIFESTACIÓ. 
Hem d'arribar als 2 milions per fer sentir la nostre veu al món sense el filtre de Madrid i per damunt dels silencis de molts polítics.

I per començar a escalfar, avui en molts municipis de casa nostra hi ha la marxa de torxes, tot recordant aquella vigília de l'onze de setembre de 1714, on molts catalans van lluitar fins a morir per la nostra llibertat. 

Si em voleu acompanyar, em trobareu a Manresa, on tinc molts amics i que m'han convidat a participar activament, fent costat a l'atleta manresana Núria Picas que  llegirà el manifest a la plaça Major, lloc on culminarà la desfilada.
Després jo mateixa faré un petit parlament explicant el moment històric que vivim, i tancarà l'acte l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

La convocatòria és a 2/4 de 9 del vespre a la plaça de Crist Rei, on la colla castellera local, els Tirallongues, faran una actuació abans d´iniciar el recorregut que culminarà a la plaça Major. La sortida està prevista per a mitja hora més tard, a les 9, en direcció passeig de Pere III avall. Després passarà per la plaça de Sant Domènec, el carrer del Born, la Plana de l'Om i el carrer de Sant Miquel abans d'acabar a la plaça Major. 

El compte enrere ja ha començat...