dilluns, 12 de novembre de 2007

la pel.licula de la Maternitat d'Elna


El rodatge de la pel.lícula de la Maternitat d'Elna es retarda fins a finals del 2008.
Així m'ho va confirmar en Lluís Arcarazo, guionista per aquest projecte cinematogràfic, quan ens vam veure el passat divendres en el búnquer d'en Negrín.
Em sap greu per l'Elisabeth Eidenbenz, que amb 94 anys, anem contrarellotge perquè pugui veure la seva vida portada al cinema.
Amb tot, tinc de dir, sense poder dir res més, que l'espera valdrà la pena.
Només dues pistes: es rodarà en anglés i les tres actrius principals són de primer nivell internacional.
En seguirem parlant,

11 comentaris:

Joana ha dit...

Esperem, impacients....
Un petó

Anònim ha dit...

Segur que ens agradarà! I tant de bo que encara hi sigui l'Elisabeth!

assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Joana i Glòria, segurament es farà una preestrena de la peli a Mataró, o sigui, que tindrem una mica de privilegi, però encara falta molt...
Referent a l'Elisabethm tant de bo arribem a temps¡
una abraçada,

pepi ha dit...

Hola Assumpta!

No ens coneixem, però gràcies a mi bona amiga i companya Glòria he pogut saber de la teva trajectoria m'adreço a tu per felicitar-te. Quan tingui l'oportunitat de llegir el llibre et deixaré un comentari. Felicitats

Pepi

assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Gràcies Pepi,
benvinguda al blog
petons

JRoca ha dit...

Em decepciona que la peli finalment es rodi en anglès, jo crec que la fórmula ideal és l'adoptada per en Ken Loach a Land and freedom amb diferents idiomes: anglès, castellà i català, fa més realista la història que s'explica. Tot i això és una peli que espero moltíssim.
Salut

assumpta Montellà i Carlos ha dit...

jroca: el motiu de rodar la peli en anglès és bàsicament per les seves protagonistes i perquè l'objectiu sóns els Oscars sense voler entrar en la categoria de "peli no anglesa"

JRoca ha dit...

Bé, en aquest cas es guanya en difusió de la història que és un objectiu molt positiu, malauradament es perdrà en realisme quan la volguem veure en versió original però de ben segur que serà una història magnífica ja que els dos guionistes són excel·lents.
Salut
PD: Per cert Assumpta, a veure si ens coneixem un dia pel tema de Punxes a la sorra, serà un plaer.

assumpta Montellà i Carlos ha dit...

jroca: segurament ens veurem el dia 13 d desembre per l'estrena de l'obra.
en quan a la peli, també tinc les meves reticències doncs per a mi la Maternitat d'Elna és una història de dones amb molta complicitat, en un context molt concret, els camps francesos, i no se si aquestes actrius, que són excel.lents, coneixen aquesta realitat com nosaltres.
veurem...

JRoca ha dit...

Assumpta,
això que comentes també ho penso, no sé fins a quin punt aquestes actrius seran capaces de sentir i entendre el que va passar, espero equivocar-me i que les actrius estiguin implicades ideològicament i puguin transmetre tot això a molta més gent, que se'n faci ressò.
Pel que fa a "Punxes a la sorra" aquest aspecte està més que assegurat ja que tan les actrius, com la directora, com jo mateix ho fem amb conviccions clares.
Salut

assumpta Montellà i Carlos ha dit...

jroca:
vaig assistir a un assaig de "punxes a la sorra" i realment les tres actrius ho viuen i transmeten els sentiments perfectament.
Segurament a l'estrena vindrà en Manuel Huerga i veurem que diu.
una abraçada,
Assumpta