divendres, 8 de febrer del 2013

Avui, 8 de febrer, La maternitat d'Elna a Granollers

Després de festes de Nadal, ja hem recuperat el ritme de feina, i reprenem les presentacions amb un clàssic, La Maternitat d'Elna.
Aquesta vegada serà a L'Espai Tranquil  de la botiga Can Barbany de Granollers.

Allà vam presentar El Silenci dels Telers, i la gent que va venir va descobrir un lloc molt singular. Tranquil, com el seu nom indica, i també acollidor, amb un amfitrió de luxe, l'Amadeu Barbany.

Ell és una persona prou coneguda per la gent de Granollers. Home inquiet, bona persona i coherent amb el que pensa i el que diu. És un ferm defensor dels negocis de proximitat, i s'hi deixa la pell en conservar aquell esperit de botiguer de tota la vida, prioritzant el tracte humà envers la fredor i la impersonalitat de les grans cadenes.

Quan vam presentar EL Silenci dels Telers, en el debat final va sortir la comparació entre colònies tèxtils del segle XIX i les noves formes de producció abusives del segle XXI amb mà d'obra infantil del Tercer Món, sotmesos a salaris baixíssims, tot orquestrat amb mà de ferro per industrials europeus moderns  amb grans fortunes personals.

Avui, de ben segur que la personalitat de l'Amadeu Barbany serà sacsejada per la força de la Maternitat d'Elna, una història que no deixa indiferent a ningú, i que per més vegades que l'expliqui sempre queda un matís, una anècdota, un detall inèdit per compartir, fent que cada vegada sigui una història única, irrepetible.

Aixi doncs, avui a les 18h. us espero a l'Espai Tranquil de Can Barbany, botiga endins, com si fóssim rere les bambolines d'un teatre. Un lloc íntim, que deixa enrere el brogit del carrer i de la botiga, entrant a un altre ritme,  que convida a seure i escoltar.