dissabte, 13 d’octubre de 2007

12 octubre: Nobel per a Doris Lessing


Avui, si parléssim de "la Hispanidad" i fóssim rigorosos, ens hauríem de remuntar a textos del monjo Bartolomé de las Casas, que explicava amb pels i senyals tota la barbàrie dels espanyols amb els pobres indians.
Avui és un bon dia per a repassar Història i decidir que no és un bon moment per treure pit i sentir-se orgullós d'aquesta diada, com demanen en Rajoy i en Zapatero.
Avui en tot cas, és una bona ocasió per rellegir o descobrir a Doris Lessing, flamant Nobel de Literatura, amb una obra indispensable per a feministes i reivindicadores de la igualtat de gènere.
D'ella m'agrada particularment una frase: "Escriviu i llegiu tal com viviu"
Només una petita ombra enfosqueix la meva alegria d'aquest Nobel. En tots els diaris que en feien ressò de la notícia, apareixia com especialista de Doris Lessing, fardant fins i tot de tenir amistat íntima i continuada amb ella (?), l' escriptora que tanta mania té a les bacallaneres.
Hauríem d'avisar a la Doris Lessing, que si un dia convida a sopar a l'escriptora famosa, que no li faci bacallà a la llauna...

Assumpta

2 comentaris:

Joana ha dit...

je je molt fina!.
Jo crec que és un premi molt merescut, el de la Doris eehh.
Un petó

Jordi ha dit...

Doncs si, molt merescut el premi, i l'escriptora famosa, per qui sàpiga llegir entre línies , ha deixat de ser anónima...
una abraçada,
Assumpta