dilluns, 29 d’octubre de 2007

la força de les paraules


Ahir parlàvem de la força de les paraules, dels llibres...i navegant pels blogs amics, vaig trobar aquest fragment que parla de les paraules...
I la fotografia mostra com els lectors llegeixen malgrat les bombes...
Diu així:
"... Es poden fer llargues llistes de noms, de paraules, per la neu, el gel, el vent, la pluja... però, poeta, m'agrada mirar: com cau la neu, com brilla el gel, com bufa el vent i com mulla la pluja... i, m'agrada llegir: com altres senten fred en caure aquesta neu, s'enlluernen en veure brillar aquest gel, s'arrauleixen en bufar aquest vent i es mullen amb aquesta pluja... Saps? Sí que tenen màgia, però crec, que aquesta augmenta i els hi dóna l'eternitat, quan no van soles, quan no són buides, quan porten sentiments i silencis, quan t'emocionen i quan et deixen sense... paraules."
És del blog de l'Ariadna.
gràcies
Assumpta

5 comentaris:

nek ha dit...

Me encanta leer, creo que tengo la suerte de poder hacerlo. Mi abuela no sabía leer siempre fué una mujer de campo. Cuando yo tenía unos 8 años, ahora tengo 40, le leía un libro, siempre el mismo, titulado los años rojos, nunca olvidaré su cara , no era un libro agradable, hablaba de la guerra, de los perdedores, ella lo había vivido y a veces llorabamos juntas, yo no podía ver llorar a mi abuela, era superior a mi, pero al día siguiente volvíamos donde lo habíamos dejado.

digue'm ariadna ha dit...

Gràcies Assumpta, per llegir i recollir aquestes paraules dites al poeta, en resposta al seu comentari.
Gràcies de nou i fins ben aviat
Salutacions

assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Nek, el que expliques és molt valuós.
Jo que sempre deleixo per la memòria oral i la història de les persones anónimes, hagués fruït molt si hagués conegut a la teva àvia.
gràcies pel teu testimoni,
una abraçada
Assumptta

assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Ariadna,
és un fragment bellíssim i no me'n vaig poder estar a l'hora de compartir-ho amb més persones,
gràcies,
Assumpta

nek ha dit...

Muchas gracias Assumpta, creo que si que te hubiese gustado conocerla, a pesar de no saber leer, era una persona sensible y muy sabia.
Besos.