dijous, 8 de novembre de 2007

Dones de l'Urgell: tot un exemple a seguirFa temps vaig llegir com Isabel Clara-Simó resaltava la força d'aquesta Associació de dones de la comarca de l'Urgell, per les seves iniciatives, activitats i la potència dels seus criteris.
Ahir vaig tenir l'oportunitat d'estar entre elles, primer a Bellpuig i després a Agramunt, amb dues conferències de la Maternitat d'Elna.
Elles, com jo, també pensen que les dones han estat "invisibles" dins la Història perquè sempre ha estat escrita per homes. Ahir, després de les xerrades vam arribar a la conclusió que hem de reivindicar encara amb més força el paper de les dones dins la nostra societat civil.
Aquestes dues fotografies mostren la dona al front i en la retirada, sempre present en tots els estadis de la Història nostra més recent.
En la primera fotografia, amb la força de la il.lusió i els ideals, menjant-se el mon, i en la segona, vetllant els fills mentre es guardava tota una vida dins una maleta lligada amb cordills per marxar cap a l'exili.