divendres, 19 de setembre de 2008

anem sumant

Companyia MOMAMA (fotografia J.Roca)

Avui he vist el darrer assaig de l'obra La Maternitat d'Elna del grup Projecte Galilei que és representarà el proper dia 27 de setembre a la Jonquera.
Ja he avançat aquests dies que és una versió amb rigor històric i sensibilitat, i que segurament agradarà a tothom.
Personalment estic molt satisfeta, no només de la feina feta, sinó també per la bona entesa i l'afecte que en tot moment ha existit.
Amb tot, justament amb l'estrena ben a prop, voldria recordar que hi ha un altre grup teatral, que també ha treballat la memòria històrica d'aquelles dones i de la Maternitat d'Elna amb l'obra Punxes a la sorra
És el grup MOMAMA i penso que és de justicia recordar també la seva feina en pro de la recuperació d'aquesta història.
Ells també actuen el dia 27, coincidència, però a Torellò en el teatre Cirvianum a les 21 h.
Per tant, us recomano que, per qui li quedi massa lluny la Jonquera, o per qui encara no coneixi el treball de la companyia MOMAMA, que feu cap a Torelló. No us defraudaran.

9 comentaris:

Joana ha dit...

Jo espero que la puguem veure ben aviat.
Petonets dona incansable!

Glòria ha dit...

Creiem en el teu criteri.
Un petó, Assumpta.

Milton ha dit...

Bon dia.
Disculpeu la tardança, però la feina es la feina, restaurants que os recomano a la jonquera, penseu que això s’ha convertit en un vila pels “gavatxos” i no tenim grans restaurants ni grans hotels. Davant mateix del MUME hi ha un bar que fan uns plats combinats molt correctes, i sobre tot fan una fantàstica amanida, molt be de preu. El que jo os recomano es un restaurant que esta a uns 200 mt del MUME tal com sortiu a ma dreta es diu MEDRANO, plats combinats fantàstics a un preu d’escàndol 5.5€ també tenen carta, i molt be de preu. I un altre es el restaurant de la Pensió MARFIL, carta bona però els preus son una mica mes alts. Si el que busqueu es un bon restaurant Els fogons de Canadal, però aquí els preus son alts.
Vicenç com hotel et recomano l’hotel Tramuntana es molt nou i conec gent que hi treballa i es molt net. www.hoteltramuntana.com, +/- 60 € habitació doble. La Pensió Marfil (Nooooooooo) es econòmica però .....
Una abraçada

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Milton, moltes gràcies per la informació sobre hotelsi restaurants.
Em sembla que haurem de rescatar a en Vicenç de la Pensión Marfil doncs ja ho té reservat i ara està de viatge.Torna just per venir a la Jonquera...o sigui que ja l'avisarem dissabte que pot tenir una nit moguda...
Prenc bona nota de tot i ens veiem el dissabte.
un petó

Africa ha dit...

Oh, vés a saber...potser pot ser divertida i tot!Ja ens explicareu com ha anat.

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Africa, a prop de la frontera qualsevol cosa és possible, fa setanta anys i ara...
jo de moment m'he reservat habitació al tramutnana, tal i com m'aconsella en Milton que és del país...
veurem.

Milton ha dit...

Bona tarda.

L’hotel que has reservat esta molt be, tranquil•la. I el que a reservat en Vicenç no es que estigui malament, però saps que a la Jonquera d’avui s’ha convertit en una vila on tot el sud de França ve a trobar tabac, alcohol, i dones. I en aquesta Pensió s’allotgen algunes d’aquestes dones, no hi treballen, nomes i dormen, i de dia, ja que de nit treballen. Com deia el meu avi son aquelles senyores que fumen . Poder sentirà algun soroll a partir de les quatre o les cinc de la matinada, que es quan normalment tornen de la seva jornada laboral.
Per cert antigament la Pensió era el caserna dels carabiners, aquells que controlaven el pas d’aquells que volien anar capa la suposada llibertat del país veí. Fa setanta anys i van dormir els protagonistes d’un llibre molt interessant, “ Las Hogueras del Pertús”, abans de creuar el pas fronterer i deixar el seu país a les espatlles, per començar una nova vida plena d’incerteses.
Siauuuu

assumpta ha dit...

Milton,
ens veiem el dissabte, moltes gràcies per les teves apreciacions, sobretot amb l'evolució històrica de la caserna dels carrabiners.
petons

L'Espolsada llibres ha dit...

I com ha anat?