dilluns, 3 de novembre de 2008

la Maternitat d'Elna en teatre


Aqui teniu l'enllaç per fer un tastet de la nova versió teatral de la Maternitat d'Elna.
la maternitat d'Elna en teatre
M'agradaria saber la vostra opinió, gràcies.

13 comentaris:

Burg ha dit...

Tot hi que només és un tastet ja agafen ganes de veure-la tota, perquè la manera que té d'actuar la protagonista absorbeix de seguida. M'ha sobtat el contrast entre el seu to de veu i el contingut, és un dolç amb rerefons agre. M'ha semblat que quan s'anuncia l'entrada nazi a França la cançó de Lily Marlene sona de fons. Els detalls estan molt ben trobats! Felicitats a tots els que ho han fet possible!

Burg ha dit...

No sé què em passava pel cap quan escrivia "Tot Hi que", perquè òbviament és "Tot i que". Massa d'hora, era! :P

assumpta ha dit...

bon dia Burg, no pateixis per les lletres de més o de menys. jo mateixa algunes vegades les paraules li ballen les lletres amunt i avall...
Si que és veritat el detall que dius en quan a la dolçor de la veu amb el tràgic teló de fons.
Malgrat tot, aquesta tarannà de la Rosa Galindo forma part del seu encant.

Anònim ha dit...

m'ha deixat realment bocavadat!!! una interpretació fantàstica!!! a més a més amb les cançons i la musica guanya molt i a més a més són en directe!!! m'ha agradat molt.

m'agradaria saber on la fan per anar-la a veure amb els meus companys de batxillerat, molts d'ells es van perdre la conferència que vas fer a l'IES i volen conèixer la història de la maternitat d'elna.

felicitats per la brillant feina que feu dia a dia

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

hola , de quin IES ets?
intentarem que l'obra vagi per tot el territori,
moltes gràcies per la teva opinió,
una abraçada
Assumpta

Vicenç Marquès i Sanmiquel ha dit...

En el seu moment, l'endemà del dia de l'estrena al MUME (Museu de la Memòria de l'Exili) a la Jonquera, ja vaig fer el meu comentari.
Ara el que més m'interessa de debò és saber-ne les dates de representació i els llocs, per poder tornar a veure-la.
El dia de l'estrena al MUME va ser en unes condicions molt precàries perquè érem molta gent en un lloc molt petit.
Ara voldria tornar a veure aquesta magnífica obra de teatre en un lloc més escaient. Una sala de teatre on si estigui còmode.
La Maternitat d'Elna, representada en un teatre gran, o de petit format però cap i a la fi en una sala més gran que el dia de l'estrena al MUME, segur que ha de guanyar encara més.
A veure si la nostra estimada Assumpta que sap de què va, ens en fa cinc cèntims de les properes representacions.
I sense cap mena de dubte, a totes i a tots us recomano que no deixeu d'anar a veure-la. És realment impressionant!
Tota l'obra en sí mateixa es impressionant, però la interpretació de la Rosa Galindo i el seu acompanyant al piano, són d'antologia.
Aneu-hi! No us ho deixeu perdre!

Una abraçada a totes i a tots!

Isabel de Llegim...? ha dit...

Hola Assumpta
Em vaig estar mirant el trosset d'obra de teatre i m'ha sembla bonissim,de moltíssima qualitat interpretativa i el texte, al ser un monòleg és molt directe, m'a encantat. No vull caure en comparacions per què les noies de Momama també van fer-ho un molt bon treball, per tan penso que aixó és una altre cosa.
Al igual que "Punxes a la sorra", m'agradaria molt portar-ho a Igualada.
Ja parlarem per veure com ho podem fer.
Anem seguint totes les teves activitats.
Molta energia i ànims de les Llegim...?
Una abraçada

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Benvolgudes les de Llegim...?
realment us trobo molt a faltar, i quan estic anant amunt i avall amb el cotxe epr aquests mons de Dèu, sovint penso amb vosaltres.
Hauriem de trobar un dia per a retrobar-nos i parlar una mica de tot plegat.
l'obra de teatre, i com tu mateixa dius, no valen les comparacions perquè són dos coses molt diferents, és una petita joia que personalment recomano perquè va més enllà de la representació, a l'igual que també el tema va més enllà del meu llibre.
La Rosa Galindo i tot l'equip així ho va entendre des del primer moment i quan veus l'obra és com si estiguessis obrint una caixa embolicada amb paper de seda molt delicat, i quan obres la tapa, és com aquelles capsetes de música delicades que et deixen bocabadat per uns instants... mentre escoltes la melodia
us enviaré un mail i quedem!!!
petons
una abra

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Vicenç,
encara no hi ha dates per a veure l'obra de teatre en altres municipis. Falta tancar contractes i agendes però segurament abans de Nadal serà difícil. A partir del segon trimestre si que es podra veure a les Franqueses del vallès, a cardedeu, a Mataró, a Sta. Perpetua...quan sàpiga dates concretes, les posarem en el blog, i t'enviaré un mail,
petons

Anònim ha dit...

Jo que vaig veure un tastet d'una altra versió, et diré que aquesta m'agrada molt.
Espero que el meu somni es faci realitat...

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Glòria, endavant amb els somnis!!
petons

Anònim ha dit...

Jo vaig ser-hi al MUME de la Jonquera el dia de l'estrena de l'obra ...i cal que sapigueu que els sentiments que provoca aquesta representació (la escenificació, la música, el decorat, l'actriu...) són d'una humanitat i d'un amor tal ...que nosaltres generacions més joves que no ens ha tocat viure aquells temps ...només podem implicar-nos per treballar per fer difusió del que va passar . És el nostre deute generacional. Tota persona que veu aquesta obra queda tocada i és impossible que no faci res . La Maternitat d'Elna és una porta que dona accès a una família de gent que els mou els sentiments i el respecte per aquella generació que va donar tant per nosaltres i sobretot.. les dones. Gràcies Asssumpta per aquest treball, per la teva dedicació i pel teu interès.

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Anònim, moltes gràcies pel teu comentari.
és veritat que cada vegada som més els que formem una granf amilia, la familia de la maternitat d'Elna, com un exèrcit de la pau, els sentiments i el respecte.
un petó