dilluns, 28 de setembre de 2009

Nosaltres som el model a seguir ....

(fotografia del blog de Juanjo Viñuela)

Avui m'ha arribat un mail d'una persona, en Juanjo, que ha entès com el nostre passat és important, que no podem passar pàgines en blanc de la nostra història, que recordar als nostres avantpassats és el millor homenatge.
M'ha impressionat el seu blog "banderas de nuestros abuelos" i la fotografia de la seva portada, que avui reprodueixo en aquest post.
És d'Agustí Centelles, que va saber fotografiar aquell dia a dia de la guerra.
No puc deixar de pensar en aquells nens que jugaven tot representant un escamot d'afusellament.
Pot haver imatge més esgarrifosa?

5 comentaris:

digue'm ariadna ha dit...

... Recordo la pel.lícula "Buda explotó por vergüenza", dirigida per Hana Makhmalbaf, on els nens afganesos, no només juguen a la guerra, sinó també a les lapidacions...

Juanjo Viñuela ha dit...

És una imatge molt dura, una posada en escena perfecta, què van presenciar aquells nens?,quin horror van viure els nens d'aquell temps?
Jo tampoc m'ho puc treure del cap.

Juanjo Viñuela ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Joana ha dit...

Forta la imatge...
Però és tal com ho varen pasar..

Africa ha dit...

Molt forta la imatge, però no oblidem que per als nens els jocs són sempre això...jocs!segurament no tenien consciència del que allò representava realment.Molts infants la van viure com una mena d' aventura,fins i tot com unes llargues vacances.Recordo un reportatge de TV en que un conegut personatge(ara no recordo el nom)explicava que anàven a un pont a veure cóm baixaven els cadàvers pel riu. El seu joc era fer juguesques veiam quín arribava primer.Eren nens!!