divendres, 12 de febrer de 2010

Glòria Figuerola


Avui es representa l'obra teatral La Maternitat d'Elna a Mataró. Era una activitat cultural reivindicada per molts mataronins que veien com la companyia anava fent gira per tot Catalunya sense passar per Mataró.
No cal dir que la nostra ciutat està molt vinculada amb aquesta història. Primer amb els Marxaires de Mataró, que impulsats per Miquel Torner van saber abans que jo, el miracle d'Elna. Després vindria la meva investigació i el llibre.
Mentrestant anaven sortint protagonistes dels fets històrics, com els propis nens nascuts a Elna, que anaven recuperant el seu passat silenciat per una dictadura. Un d'aquests nens, l'Antoni Pou, viu a Mataró, i per tant, també ens representa dins aquesta història.
Finalment vindria la versió teatral de la companyia Projecte Galilei, tot un tresor escènic.
Però voldria acabar el post parlant d'una persona que ha treballat de manera anònima, callada, perquè l'obra es representi a Mataró. És la Glòria Figuerola.
Ahir al vespre vam estar plegades a la Televisió de Mataró. Estava nerviosa però feliç!
Poques vegades he trobat persones tan entusiastes de la vida com ella. Mai es rendeix, sempre amb aquell somriure als llavis...
Si en el món hi haguessin més Glòries Figueroles aniríem molt millor, us ho puc ben assegurar.
Avui, quan s'abaixi el teló a la Sala Cabanyes de Mataró, pocs recordaran la seva feina discreta. Però això des del meu blog vull fer públic la seva vàlua, i que confirma una vegada més com la dona és el puntal d'una societat.
una abraçada ben forta Glòria!!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies, Assumpta; sí, ahir estava nerviosa, però feliç, molt feliç. Per fi arriba a ser realitat un projecte que no volia deixar perdre, Gràcies a totes les persones què m'heu donat suport, tu has estat una d'elles.
Moltíssimes gràcies. Les dones ens hem de fe sentir.
Fins aquest vespre a la Sala cabañes!

Míriam Lladós -Agullana ha dit...

FELICITATs noies...des de l'Empordà us envegem i sentim no poder ser-hi aquesta nit.
Sembla mentida com una obra que arriba tant de ple a la gent, i sobretot a la gent jove, pugui costar tant que uns quants hi creguin. Es clar és més rendible una obra un surt una actriu mediàtica i famosa que no pas una història dels nostres avis i àvies. Una història que defensa i reclama justícia pel treball de les dones en el camps i pel patiment callat i silenciat. El fet que una dona extrangera salvés 595 nens i nenes catalanes no és mereixedor de poder explicar-ho en el format que sigui.

Sembla mentida com darrera de cada representació de la Maternitat d'Elna només hagin dones que tinguin que convencer a homes que ocupen càrrecs públics i que gestionen recursos públics de tots i totes.
Si mes no gaudiu els mataronins i mataronines d'aquesta "delicatessen" de joia. Gaudiu de la veu de la Rosa Galindo, que us farà posar la carn de gallina, de la música del piano i sobretot quan acabi no tingueu un cop de sang ....compteu fins a 10 , respireu, compartiu els sentiments que tindreu a flor de pell ..i demà de bon matí ...de segur que mirareu el món amb uns altres ulls i pot ser us sumareu al club de persones que reivindiquem a la nostra amagada i silenciada gent que va donar tant per nosaltres.

Una forta abraçada !!!

Víctor Cerveto ha dit...

Felicitats! No sé què més dir... Vaig quedar emocionat. Emocionat i sorprès. Felicitats a totes i a tots. No només per l'èxit de l'obra, per la magistral representació i per tot en general, sinó perquè penso que recordar segons quines coses, per dures que siguin, ens fa ser més humans.

Una abraçada!

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Moltes gràcies Victor,
si que és cert que aquestes històries ens fa més humans.
una abraçada