dimecres, 22 de setembre del 2010

l'esperit de la Maternitat d'Elna continua viu


Una de les coses més agraïdes que hi ha després d'explicar la història de la Maternitat d'Elna, és arribar a casa i trobar-te mails com aquest:

Hola Assumpta:
Soc en Joan Díaz, de Montbui Solidari, de Sta. Margarida de Montbui. Vam tenir l`oportunitat de parlar el dia de la presentació del teu llibre.

Bé, et faré cinc cèntims. Recordes que et vaig comentar l`intenció de la nostra entitat de construir un Pavelló Materno-infantil als camps de refugiats sahrauís en Tinduf ?. Dons bé, dir-te que el projecte va endavant i si les previsions es compleixen, pel mes de desembre començarà a ser una realitat.

Desprès de mes de 70 anys dels fets de la maternitat d`Elna, l`historia es repeteix, aquesta vegada en un camp de refugiats on com sempre les dones i els infants son el col·lectiu mes feble.

Aquest any em completat el projecte de reconstrucció d’una “Tarbía”, (escola bressol) que havia quedat malmesa durant uns aiguats i que ara ja esta totalment refeta.

Els altres projectes que tiren endavant son els següents:

-Un àpat diari per a nens de entre 3 a 6 anys que assisteixen a les Tarbies. (Uns 600 nens aproximadament).

-Proporcionar material mèdic i sanitari, així con medicines a 2 dispensaris per una població aproximada de 20.000 persones.

-Instal·lació de dipòsits d’aigua de 1000 litres de capacitat a les famílies mes necessitades.(Aquest any tancaren amb mes de 200 dipòsits instal·lats).

- Compra i instal·lació d`un equip de megafonia a la població de Hausa.

-Durant les nostres estades ens acompanya un metge que controla els casos de malalties cròniques i tenim previst fer uns cursets de formació per els sanitaris de la zona.

Nosaltres viatjaren als campaments en el mes d’octubre, concretament del 9 al 16 i ho tornaren a fer en el mes de desembre. Si tens un forat a la teva agenda i ens vols acompanyar serà un plaer per nosaltres. Restaren en contacte.
Salut.

Joan Díaz