divendres, 3 de setembre del 2010

Sortida del dia 2 d'octubre al Castell de St. Ferran de Figueres-La Vajol

Anem concretant la sortida cultural programada pel dia 2 d'octubre, dissabte, per conèixer el Castell de Sant Ferran de Figueres i veure l'exposició ART SALVAT.

Finalment no hi haurà autocar, i per tothom que vulgui venir, el punt de trobada serà a l'entrada del Castell a les 10,30h.
A partir d'aleshores, farem la visita guiada per l'exposició ART SALVAT.
I ja que som a l'Alt Empordà, aprofitarem el dia per continuar amb la ruta del Setè Camió i resseguir les pistes de l'or perdut de la República.
Ens arribarem fins a La Vajol (uns 12kms. des de Figueres) per conèixer de prop la mina d'en Negrín, que també era un dipòsit dels quadres del Prado, a banda que d'aquella mina arrenca la llegenda de l'or perdut i la del Setè Camió.

per tant, l'ordre del dia és el següent:

-10,30h Figueres. Per lliure, cadascú amb el seu cotxe, trobada a les portes del Castell de Sant Ferran de Figueres. (hi ha parking a l'entrada del cstell)

-11h.-12h. visita guiada (a càrrec meu) per l'expo ART SALVAT gratuïta.

-12h.-13h. trajecte Figueres-la Vajol (només hi ha 12kms de distància però he posat marge de temps per no anar a toc de pito)

-13h.-14h. la Vajol-la Mina d'en Negrín. Narració del misteri del Setè Camió i l'or perdut. Tota l'explicació davant la mina d'en Negrin, a 1km a les afores de la Vajol.

-14,30-16,30h Dinar en el restaurant de la Vajol "El Coll de Manrella" (uns 20€ si es pacta un grup mínim i un menú únic)

-17h-17,30h visita al monument d'en Companys a la Vajol, tocant la fita fronterera, on llegirem fragments del llibre d'en Josep Benet, "Companys afusellat" (estem molt a prop de la commemoració del seu afusellament) acabant l'acte amb el cant dels Segadors.

-17,30h tornada

us espero.

per dubtes o comentaris, podeu dirigir-vos al meu mail: amontella.c@gmail.com



el setè camió per camins de frontera l'any 1939
(fotografies de Marinakis Jones)