dimarts, 30 d’octubre del 2012

2ª Edició El Silenci dels Telers

Em fa molta il.lusió poder compartir amb vosaltres la notícia de la 2ª Edició de El Silenci dels Telers!!!
Sabíem que havia arrencat amb força, i malgrat la crisi i les vendes fluixes amb els llibres, hem esgotat la 1ª edició en poc més de dues setmanes.
Això ha estat possible al boca-orella, i a vosaltres, lectors, que amb la vostra fidelitat a una manera d'explicar històries de manera divulgativa, feu possible que la Història, amb majúscules, arribi a la gent del carrer.

En aquesta ocasió, calia explicar la II Revolució Industrial a Catalunya, un dels nostres trets més diferencials, perquè  érem la fàbrica d'Espanya mentre els nostres veïns de península anaven per camins oposats. I emmirallant-nos amb Gran Bretanya i Escòcia, vam fer les nostres particulars colònies tèxtils, on les nostres besàvies, àvies i mares, van portar el pes d'aquella producció. Dones injustament oblidades, injustament silenciades.

Tots els lectors han entès que el llibre és un homenatge a elles, i  us agraeixo que em considereu digna corretja  de transmissió per recuperar aquell passat i  explicar, a través de El Silenci dels Telers,  una Història que ens pertany a tots i a totes.

Moltes, moltes gràcies!!