divendres, 7 de desembre del 2012

Llibreries de capçalera

(aparador de la llibreria Compàs de Cardedeu)

 La setmana vinent encarem la 2º part de presentacions del llibre EL SILENCI DELS TELERS abans de Nadal.
Aquest darrer tram em fa molta il.lusió perquè ens mourem per llibreries petites, llibreries de capçalera com les anomeno jo, perquè els seus responsables estimen els llibres, els cuiden, els mimen, i te'ls mig expliquen amb aquella passió perquè t'agafin ganes de llegir-lo.

La setmana passada ja vaig estar en una d'aquestes llibreries, la SALTAMARTÍ de Badalona. I  complint expectatives vam omplir, malgrat la pluja persistent de tot el dia, encetant  la presentació amb soroll de telers. Tot un detall!!
També vam tenir èxit de públic a la PARCIR de Manresa, una altra llibreria de referència, i més quan està situada en el cor del territori de les colònies tèxtils del Llobregat.

Pels propers dies preneu nota d'on anirem perquè no podeu faltar !!

Dilluns, dia 10, serem a la llibreria LLEGIM? a Igualada, amb unes amfitriones, la Concepció i Isabel, excepcionals. Bones amigues des de La Maternitat d'Elna, sempre les he notat a prop malgrat la distància. I la seva llibreria, un pecat si no hi entres.

Dimecres, dia 12, m'emporto la llibreria al damunt, o millor dit, la llibretera. Perquè amb la Maria Carme  Ferrer de la llibreria EMPÚRIES anem fins l'antiga fàbrica Coma Cros de Salt, on avui està la biblioteca pública.  Dins aquelles parets encara queden històries de dones i tèxtil,  i amb antigues treballadores de Coma Cros, enfilarem cap al passat per saber-ne més de telers amb mirada femenina.

Dijous, dia 13, serè al meu municipi, a Cardedeu, amb els bons amics de la llibreria COMPÀS que segurament guanyaria un premi al millor aparador!!
Avui em deia una cardedeuenca:

...no pots passar per davant sense aturar-te a mirar... i a la força has de comprar el llibre...encara que sigui només per agrair la feina que han tingut l'Àngels i en Rafel en fer aquest petit escenari...

Però a Cardedeu tenim un valor afegit. Poble tèxtil  amb La Hilandera i la Tèxtil Rase, dues fàbriques ara ja desaparegudes,  en que tothom hi ha treballat en un moment o altre de les seves vides.
De fet, la presentació tindrà l'aportació valuosa de l'antropòloga de Cardedeu Mercè Falguera,  que ens farà una pinzellada sobre la indústria tèxtil a Cardedeu. Per tant, cardedeuencs i cardedeuenques, segurament us reconeixereu en fotografies dels anys 50 i 60.

Per acabar la setmana, divendres 14, seré a la Biblioteca Municipal de Platja d'Aro, on ens retrobarem amb vells amics del club de lectura.

I l'altra setmana...uf...encara queden dies. Us en parlo més endavant.