dissabte, 18 de maig de 2013

El centenari d'Elisabeth Eidenbenz

El passat dimecres, desprès d'una sortida a les terres de l'Ebre, sota una pluja persistent, tancava el dia amb  una xerrada a la llibreria Saltamartí de Badalona.

Mentre anava cap a Badalona, jo pensava: amb aquesta pluja, no hi haurà ningú... Però quan vaig arribar, la llibreria estava plena de gom a gom!
Vaig veure cares conegudes, una mare d'una Elna, i altres lectors amics que viuen a Badalona.
Però entre la gent hi havia una noia embarassada, de fet, molt embarassada. Li brillaven els ulls quan jo explicava La maternitat d'Elna.
Al final de l'acte, va venir de seguida a veure'm. I em va dir: aquí dins hi ha una Elna!  I no sé si podré venir el dia 9 de juny per la trobada d'Elnes...surto de comptes el dia 6...

Un altra Elna en camí!!  i si es retarda una mica pot coincidir amb el 12 de juny,  dia  que també  va néixer Elisabeth Eidenbenz, i que enguany en compliria 100 anys.

Seria una bona coincidència que la petita Elna de Badalona vingués al món el dia que celebrem el centenari del naixement d'Elisabeth Eidenbenz.
Però la vida, a vegades és  juganera amb l'atzar, i qui sap si els astres o els deus ho tenen ja pensat així.


1 comentari:

Ricard ha dit...

Hola Assumpta, som la Marta i en Ricard aquella parella de Badalona que estàvem a punt de tenir una Elna pels inicis de juny. Ens vam trobar a la llibreria Saltamartí en una de les teves emotives xerrades sobre la maternitat.

Més val tard (encara que sigui 6 mesos tard oi?) que mai així que et volem dir que la nostra Elna, la que fa 258 segons ens van dir al Registre Civil, va néixer el 31 de maig. Es va avançar una setmana i va quedar així lluny de complir els possibles pronòstics de néixer el dia del centenari del naixement de l'Elisabeth Eidenbenz.

Aprofitem aquests dies per desitjar-te unes bones festes de Nadal i que el proper any 2014 et provi la mar de bé.

Salutacions, empenta i gràcies per remoure i treure a la superfície la nostra història col·lectiva!!!!


Elna, Marta i Ricard.