dijous, 29 de novembre de 2007

iniciativa popular: una placa commemorativa pel President Companys


Aquests darrers dies, en motiu de les presentacions del meu llibre "El Setè Camió", surt el tema de trepitjar territori per seguir la pista del darrer camió. Tothom li ve molt de gust pujar fins a la Vajol per conèixer de prop l'escenari dels fets. Un d'aquests recorreguts del camió, coincideix amb el mateix corriol per on va passar a l'exili el nostre President Lluís Companys, el Coll de Llí.
Durant la presentació explico les sensacions que tens quan trepitjes el mateix corriol del President, i aprofito per reivindicar una placa commemorativa del seu pas per aquell indret perdut per la muntanya.
L'Administració no ha estat sensible per reparar aquest buit, i de manera espontànea, en la llibreria l'Illa de Mollet, uns quants assistents van emprendre l'iniciativa de fer una placa des de la societat civil i portar-la al Coll de Lli.
El dia pensat és el 3 de febrer del 2008, diumenge, data molt propera a aquell 5 de febrer del 1939.
Posteriorment, altres persones d'altres presentacions, de Granollers, d'Igualada, de les Franqueses, etc... s'han sumat a aquesta iniciativa.
Per tant, per tothom que vulgui venir, farem una sortida a la Vajol i pujarem fins al Coll de Llí per portar aquesta placa commemorativa pel President de la Generalitat, Lluís Companys, de camí a l'exili.
Ja us podeu apuntar.

7 comentaris:

JRoca ha dit...

Jo m'hi apunto, molt bona iniciativa!
Salut

Jesús M. Tibau ha dit...

les iniciatives que surten des de la ciutadania són les que més cal valorar, les més properes als sentiments.

assumpta Montellà i Carlos ha dit...

jroca: gràcies, ja quedarem.

Jesús M. Tibau: evidentment, des de la societat civil les coses flueixen de manera natural i sense condicionants. Haurem de fer còrrer la veu per les terres de l'Ebre. Gràcies

Glòria ha dit...

Et deixo el link d'un bloc on donen una opinió del Setè camió. L'he trobat de casualitat
http://cazarabet.blogia.com/2007/111707-el-sete-camio.php
Un petó.

Llibreria L'Illa ha dit...

Assumpta, el diari Contrapunt de Mollet, juntament amb la notícia de la presentació a L'Illa, fa difusió de la iniciativa. Qui es vulguin apuntar cal que ens escrigui al mail illallibres@telefonica.net
A banda de la placa mirarem de llogar autocars.

Una abraçada, Assumpta.

Carles

Isabel ha dit...

Quan vas venir a presentar la Maternitat d'Elna a Llegim...? d'Igualada, amb el cor encongit i emocionats per aquella història, et varem proposar que ens acompanyessis a fer una excursió a Elna i així ho varem fer i tots els que hi varen anar, crec que erem uns 50, en tenim un record molt emotiu. Va ser, malgrat la tramontana, un dia esplèndid.
Ara, amb el "Setè Camió" et varem tornar a enredar perquè ens acompanyessis a visitar al "bunker", i recòrrer el camí que va fer cap a l'exili el President Companys, per tant, benvinguda aquesta iniciativa de la gent de Mollet i de la llibreria l'Illa. Des de Igualada ens hi sumem i els hi pots transmetre que comptin amb nosaltres per les despeses de la placa.
Gràcies Assupmta per l'energia que ens transmets i que fa que s'organitzin accions com aquestes amb les que l'espontanietat de la gent ompla i cubreix amb escreix la falta de sensibilitat de l'Administració.
Estic convençuda que el dia 3 de febrer moltes persones ens trobarem al Coll de Lli.
Una abraçada
Isabel de Llegim...? llibreria

assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Glòria, gràcies pel link. El Setè Camió comença a tenir recorregut dins la xarxa.

Carles, em sembla que serem molts el dia 3 de febrer. ja he passat el teu mail però les persones que s'apunten d'Igualada vindràn amb un autocar pròpi. Potser els de Granollers, per proximitat, si que podrien entrar dins la vostra logística, i ara també s'han apuntat amics de Mataró, de Cardedeu, de Barcelona... com diu Isabel de Llegim?, serà l'aplec del Setè Camió.

Anirem parlant amics.