divendres, 20 de març de 2009

Contrabandistes de la Llibertat


Contrabandistes de la Llibertat és un projecte de llibre que tenia calendari de sortida per finals de mes, just abans de Sant Jordi.
Però no hem arribat a les dates previstes per un cúmul de circumstàncies que ens ha obligat ajornar la seva sortida fins la propera tardor.
Amb tot, aquest retard no és negatiu, ben al contrari. Al disposar de més temps per tancar temes amb tranquilitat, han aparegut nous passadors i noves històries inèdites que abans no havien sortit a la llum.
Això passa sovint amb les recerques històriques, que mai es tanquen del tot, i aleshores quan tens el llibre acabat, surten testimonis d'aquells que podrien haver canviat alguna cosa del que ja has escrit. Em va passar amb la Maternitat d'Elna i amb el Setè Camió.
Amb Contrabandistes de la Llibertat ha passat el mateix, i de cop i volta, s'han obert portes de testimonis fins ara callats.
Valdrà la pena doncs, l'espera. Us ho puc ben assegurar.

6 comentaris:

sergi. ha dit...

Hola Assumpte, veig que estàs enfeinada com sempre, espero que amb aquest llibre et vagi tan bé com amb els altres anteriors. Res, que s'acosta st.Jordi i recordava que farà un any que vas venir al meu institut per fer la xerrada de la Maternitat d'Elna, realment ens vas captivar a tots, el proper dimarts anem a la Jonquera per fer un tram de la ruta de l'exili, també amb l'institut, i després en visitarem el museu, i és que només de pensar-hi em venen les teves paraules i les dels testimonis del llibre. Espero que tot et vagi molt bé i encara que ara que la Elisabeth no està en els seus millors moments es pugui acabar de difondre el seu missatge com tants d'altres testimonis que construeixen el nostre passat.

moltes gràcies per tot


sergi.

Africa ha dit...

Assumpta: Molt sovint les coses passen per algun motiu concret.Segurament l' impediment de fer sortir el llibre ara deu ser perquè hi ha alguna cosa important que resta pendent.Ja saps que nosaltres esperarem el que calgui.Molta sort!

Joana ha dit...

No pateixis, sabem que val la pena i esperarem impacients!
Tinc entés que per fí tindrem "data" per veure'ns, ja toca no??
Petonet

Africa ha dit...

Assumpta: Sovint les coses passen per algun motiu concret i desconegut.Segur que al teu llibre li faltava alguna cosa d' aquelles tan especials que et solen passar...probablement valdrà la pena l' espera.Una abraçada

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Sergi, moltes gràcies eper els teves paraules. Esperoq ue la sortida de l'exili sigui profitosa,
una abraçada

Africa i Joana. esperarem per compartir passadors,i tens raó Àfrica, aquet llibre també té un recorregut ben especial que també podrem explicar en vetllades mpagiques.
petons

Anònim ha dit...

Renoi, Internet té coses ben estranyes,vaig escriure un comment.i no va sortir, en vaig fer un altre i...patam, avui hi són tots dos...misteri.....
Africa