dilluns, 15 de juny de 2009

quasi vacances...


el dia 14 de juny era una data important perquè era el final d'una mena de "turmalet" intens de dies carregats de conferències, cursos, treballs per entregar, projectes per enllestir...
Ahir s'acabava aquest sprint final amb la trobada de les Elnes a Elna, on va servir per a retrobar-nos tots plegats
Ara ja tot s'esponja i l'agenda està més buida. Per altra banda, aquesta baixada d'activitat em servirà per poder enllestir els dos llibres que tinc entre mans.
El primer, ultimant els darrers retocs, Els Contrabandistes de la Llibertat que sortirà a finals d'octubre.
El segon, una biografia d'Elisabeth Eidenbenz per Sant Jordi 2010.
Entremig, altres investigacions endegades. Montserrat i els seus secrets continua sent un repte pendent.
Però l'altre dia, arran d'una conferència que vaig donar a la Val D'Aran, vaig conèixer persones del territori que van viure i veure la darrera acció important dels maquis en aquella vall a la dècada dels anys quaranta.
Els testimonis són impressionants i m'han posat la mel a la boca perquè torni aviat.
Segur que ho faré...entre altres coses, perquè la conferència a Escanhau va ser d'aquelles que et deixen sense paraules per la calidesa de la rebuda i el tracte.
A més, enmig d'aquella natura tan pletòrica de verd i aigua que serveix per alimentar l'esperit ...qui és que no torna?
us deixo dues fotografies de la vall que m'han deixat sense alè per la seva bellesa i perquè córrer aquests darrers dies per aquell indret era com tenir quasi vacances...

10 comentaris:

Núria Talavera ha dit...

Són unes fotos precioses! felicitats pel blog

Fina Ribot ha dit...

Felicitats per tota la feina feta i per la que faras!!! És cert que en aquesta natura nostra una hi carrega les piles!! Ja estic delint per unes fotos i una crònica de la trobada, m'hagués agradat tant de venir!! Una abraçada

Flors ha dit...

Assumpta, jo encara estic copsada per quan vas venir a Tremp a fer la presentació del llibre. Per mi va ser impressionant la sensibilitat i la nuesa que vas mostrar-nos amb les teues paraules. Suposo que les meues llàgrimes et van correspondre. Ara m'estic llegint el llibre i m'està agradant molt. Considero que és una lectura de gran importància per conèixer el nostre passat no tan llunyà. L'exili va ser el principi i el final de moltes històries. Gràcies per deixar plasmada en aquest magnífic llibre la teu brillant i acurada investigació.

Flors ha dit...

Assumpta, quan vas venir al Pallars a fer la presentació vam quedar totes copsades per tot allò que explicaves. El llibre m'està agradant molt. Gràcies per aquesta investigació tan acurada i imprescindible i gràcies també per fer-la arribar a tothom a través d'un llibre. Felicitats pel blog.

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

gràcies Flors, el Pallars va ser una bona experiencia.
petons

Núria i Fina, també gràcies per la vostra sensibilitat
un petó

accubod ha dit...

Hola, Assumpta.
M'han fet arribar el teu bloc i he de dir que m'agrada molt.
Sóc sensible als temes que tractes i el títol del teu proper llibre "Contrabandistes de la Llibertat", em resulta molt suggerent i em fa que m'agradarà capbussar-me en les seves planes :)
Penso que fas una feina fantàstica, ja era hora de poder començar a fer-la! Em sembla que ja t'ho vaig dir quan vas venir a Besalú a fer-nos la xerrada.
Des que vaig estar a Elna i vaig començar a descobrir aquesta història que no puc deixar de llegir i escoltar res que hi faci referència. Tan aprop, i no en sabiem res! Almenys jo.
Felicitats per la feina feta i la que de ben segur faràs.
Una abraçada.
Dolors Buch

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Moltes gràcies Dolors,
a Besalú també teniu molta història!!!
petons,
Assumpta

Carme Fenoll ha dit...

Assumpta, m'ha encantat llegir que prepares una biografia de l'Elisabeth. Ahir a Palafrugell em vaig quedar amb les ganes de preguntar-te per més coses de la seva vida...m'esperaré al proper St. Jordi. Quin privilegi ahir escoltar-te!

Carme Fenoll ha dit...

Assumpta, m'ha encantat llegir que prepares una biografia de l'Elisabeth. Ahir a Palafrugell em vaig quedar amb les ganes de preguntar-te per més coses de la seva vida...m'esperaré al proper St. Jordi. Quin privilegi ahir escoltar-te!

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Gràcies Carme,
el privilegi d'estar entre vosltres a Palafrugell va ser meu,
una abraçada
Assumpta