dijous, 8 d’octubre de 2009

trobada a Agullana

Nens de l'exili. Molts d'ells no van tornar mai més

L'associació Soca-rel d'Agullana organitza un munt d'activitats relacionades amb l'exili el proper dia 17 d'octubre, dissabte.
Us en passo el programa ara mateix, però abans voldria remarcar la tasca generosa que fan des de l'associació Soca-rel, els seus dos membres principals, la Míriam i la Paula.
He conegut moltes persones, que de manera espontània han endegat activitats en benefici de la col.lectivitat del seu poble o ciutat, totes elles dignes d'admiració, però poques vegades m'havia trobat amb unes dones com la Míriam i la Paula d'Agullana.
Senzillament, es mengen el món a l'hora d'organitzar activitats, sempre amb la motivació de retre homenatge a les persones que van marxar cap a l'exili.
Voldria des del meu blog, expressar la meva admiració vers elles, per la seva feina callada i anònima, el seu entusiasme, les hores perdudes intentant buscar recursos, solucionar problemes...i sempre, amb un somriure als llavis. És pot demanar més?
Per tot plegat m'agradaria que el proper dia 17 d'octubre, Agullana fos el centre del món i que el poble quedés petit per acollir a tothom que vulgui saber-ne més de la nostra història, del nostre exili
El programa d'actes s'ho val. És el següent:

10,30-11,00 trobada al municipi de la Vajol
11,00-14,00 Benvinguda del Sr. Josep Lluís Fernandez, President de la Societat de Socors i Mutualitat Obrera de la la Camèlia de la Vajol.
Seguidament conferència de l'historiador Sr. Enric Pujol, Dr. en Història. "Exilis i Memòria Històrica"
Després hi haurà informació sobre la Comissió Lluís Companys i els actes previstos en la commemoració de la seva mort.
Es clourà l'acte amb a proposta de fer dos recorreguts històrics comentats, per qui vulgui caminar una mica:

1) Coll de Lli
2) Espais per la memòria a la Vajol

14h. Trobada per a dinar al restaurant Can Comaulis (carretera Coll de Manrella, a 3km de la Vajol)

17,00 Agullana, sala d'actes de l'Ajuntament: Inauguració exposició "90 anys del Cercle Català de Marsella"
Coneixerem un col.lectiu d'exiliats històric per la nostra memòria, que des de Marsella han treballat sempre per no caure en l'oblit. Fará la presentació l'alcalde d'Agullana, Sr. Alfons Quera i seguidament hi haurà una conferència a càrrec de l'historiador Enric Tubert.
Tancarà l'acte el Sr. Francesc Panyella, President del Cercle Català de Marsella.

19,00 Conferència a càrrec meu, sobre el Llegat de la Maternitat d'Elna a dia d'avui. El per què aquesta història ha traspassat el món academic i ha arribat a la gent del carrer? Per què hi ha nenes que es diuen Elna? per què hi ha carrers i places de Catalunya que porten el nom de Maternitat d'Elna? per què hi ha un projecte cinematogràfic i una obra de teatre.?
Tot plegat cal una conferència per explicar aquest fenomen social que beu d'un fet històric

20,00 Representació teatral de l'obra La Maternitat d'Elna a càrrec de la companyia Projecte Galilei
Qui encara no l'hagi vist, no us la podeu deixar passar.

Com veieu, serà una jornada complerta. Podeu escollir en venir tot el dia o només als actes que us interessin més.

Jo hi seré des de bon matí. Us espero amb molta il.lusió.

Per més informació de tipus logístic (reserves dinar, entrades obra de teatre, etc ) al telèfon 972 535 206 o al mail:
soca-rel@rspserveis.org.es

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Conec la Míriam i la Paula i puc dir-te que comparteixo plenament els teus comentaris envers elles dues. És una sort poder-hi comptar i poder aportar un petit granet de sorra al seu projecte . T'agraeixo que des del teu blog llencis aquest reconeixament. S´HO BEN MEREIXEN! Una abraçada per a totes tres.Fins dissabte vinent.
ROSA M

assumpta ha dit...

Hola Rosa Maria,
doncs sovint la seva feina és gens reconeguda, sobretot aquests darrers dies que hi posen tant esforç per tirar endavant el projecte del cap de setmana vinent i només troben portes tancades a les administracions.
a veure com les podem ajudar.
una abraçada